И опет на просторима руског интернета нађох интересантну супицу.
Зове се "хоботница" (рус. осьминог - осам нога; у том смислу супица има више смисла на руском :) ).
Састојци:
- 2 - 2,5 л воде или говеђег бујона,
- 300 гр говеђег или јунећег мљевеног меса,
- коцкица маслаца,
- 1 средња главица црног лука,
- 1 већа мрква,
- 4 средња кромпира,
- неколико шпагета,
- 2 - 3 листа ловора,
- со.
Сачекати да бујон/вода прокључа, посолити и додати ловоров лист.
Исјецкати лук.
Истопити маслац на тихој ватри.
Изрендати мркву.
Продинстати лук и мркву.
Исјецкати кромпир на коцкице.
Посолити мљевено месо. Правити од њега лоптице. Поломити шшагете. У сваку лоптицу убости различит број шпагета.
Убацити лоптице у супу.
Кувати док месо не буде готово.
И на крају поспите першуном и бројте ногице. Док ногице буду избројане, супа ће бити поједена.
Састојци:
- 2 - 2,5 л воде или говеђег бујона,
- 300 гр говеђег или јунећег мљевеног меса,
- коцкица маслаца,
- 1 средња главица црног лука,
- 1 већа мрква,
- 4 средња кромпира,
- неколико шпагета,
- 2 - 3 листа ловора,
- со.
Сачекати да бујон/вода прокључа, посолити и додати ловоров лист.
Исјецкати лук.
Истопити маслац на тихој ватри.
Изрендати мркву.
Продинстати лук и мркву.
Исјецкати кромпир на коцкице.
Посолити мљевено месо. Правити од њега лоптице. Поломити шшагете. У сваку лоптицу убости различит број шпагета.
Убацити лоптице у супу.
Кувати док месо не буде готово.
И на крају поспите першуном и бројте ногице. Док ногице буду избројане, супа ће бити поједена.
Классный суп. Тоже хочу. Жалко, не попробовал.
ОтветитьУдалить