Ове хладне чорбице има јако пуно варијација, али се ова прави када треба скувати ручак релативно брзо... Кажем релативно, јер чим у састав нечега иде цвекла о "експрес припреми" се може заборавити.
Састојци:
- 1 већа или двије средње цвекле,
- 4-5 јаја,
- 4-6 средњих кромпира,
- 4-5 средњих краставаца (ако љуска није горка, не треба их чистити),
- млади лук 4-5 комада са перима,
- 300 гр паризера,
- 1 кафена кашичица јабуковог сирћета /може и обично/,
- свјежи першун, со,
- павлака.
Цвеклу очистити од коре, изрендати на крупној ренди, прелити са три литра воде и кувати на тихој ватри. Када проври, додати сирће и кувати док цвекла буде мекана. Проциједити и кад се течност мало прохлади, ставити је у фрижидер. (саму цвеклу ја обично бацим)
Јаја скувати и ољуштити. Кромпир скувати под љуском и ољуштити. Све сјецкати као за руску салату, саставити и промијешати.
У тањир сипати одређену количину смјесе и прелити хладном течношћу од свекле. Посолити и додати павлаке.
За сад без слика. Прво док саставим рецепте. :)
Комментариев нет:
Отправить комментарий