Елем...
1) Остатак слика сам побрисала док сам копирала, тако да ћу то неки сљедећи пут.
2) Откад смо почели да учимо боје и облике сличне кексиће правимо углавном помоћу Fisher Price-ових модлица или шта су већ. :)
3) Зашто Дукат? Једино Дукатов ситни сир (од сирева које сам ја нашла у Србији) по свом укусу подсјећа на руски творог (врста сира која је распрострањена у сјеверној и источној Европи). http://en.wikipedia.org/wiki/Quark_(cheese)
Састојци:
- 150 гр маслаца,
- 200 гр Дукатовог ситног сира (ја га купујем у Супер Веру),
- 250 gr брашна,
- 100 гр шећера (може једна кесица ванилин-шећера).
Припрема:
Сјединити маслац, сир и шећер док не добијете уједначену масу (ја то радим у блендеру), додати брашно. И даље мијешати. Кад је тијесто замијешено замотати га у најлон и оставити у фрижидер макар на два сата. Ја га мијесим увече и печем ујутро.
Угријати рерну на 200 °C. Покрити тепсију папиром за печење. Развући тијесто дебљине 3-5 мм, правити колачиће. Слагати у тепсију. Пећи 10-15 минута у зависности од рерне и дебљине.
Аутор рецепта Анастасија Сомо. Ја сам га нашла ту.
Аутор рецепта Анастасија Сомо. Ја сам га нашла ту.
Комментариев нет:
Отправить комментарий