Када су дјеца била мала наша дивна докторица, проф. др дјечије гастроентерологије Татјана Табак, нам је препопучила ово јело као одличан дјечији доручак. И не знам шта се десило са мном, ја сам то скроз заборавила. И прије неки дан преврћем неке папире и нађем рецепт и одлучим: "Супер, морам то правити ових дана". И опет заборавим. Ал' данас, купим тикву неким сасвим другим поводом и остане ми... И сјетим се каше... Три године касније... Елем,...
Састојци:- 200 гр тикве / бундеве,
- 800 мл млијека,
- 7-8 кашика пшеничног гриза,
- 10-20 гр маслаца,
- 1-3 кашике шећера и 1 ванилин шећер (кад су дјеца старија).
Исјецкати тикву на крупније комадиће.
Ставити у шерпу и прелити водом.
Кад проврије, кувати 10-15 минута. Након тога тикву изгњечити виљушком или је уситнити у блендеру. Насути у шерпу 800 мл млијека, додати уситњену тикву и постепено сипати гриз.
Мијешати док не проври, а након тога кувати неколико минута и даље мијешајући. Додати по жељи шећер и ванилин шећер. Искључити ринглу и након неколико минута додати маслац.
Комментариев нет:
Отправить комментарий