- 1 већа или 2 средње главице црног лука,
- 1/2 кг пилеће џигерице,
- вегета (со),
- уље,
- 2 кашике маслаца (око 20-30 гр),
- по жељи 1 сирко или АBC сир,
- мало млијека.
Исјецкати лук и пропржити неколико минута на тихој ватри.
Додати исјецкану џигерицу и динстати око пола сата. По потреби доливати помало воде. Пред крај динстања додати вегету.
Оставити да се мало прохлади. Ставити у блендер, додати маслац, АBC сир и самљети (може на машини за месо, али је боље у блендеру са великим ножем). По потреби додати мало млијека.
Паштету оставити мало рјеђу, пошто ће се згуснути кад се охлади.
П.С. Кумо, ко чека дочека... Или... ;)
Комментариев нет:
Отправить комментарий